Om os

Herfra og Videre er en foreningsdrevet beboerrådgivning for såvel beboere som brugere af Christiania.

Rådgivningen blev etableret i forbindelse med junkblokaden i 1979, hvor Christiania gjorde op med de hårde stoffer. Godt 70 beboere blev sendt i behandling gennem Herfra og Videre, der i de første år var en del af Kirkens Korshærs sociale arbejde.

I 1988 blev Herfra og Videre en selvstændig beboerrådgivning og kom i forbindelse med lovliggørelsen af Christiania på finansloven. Ophavsm/k’er til den konstruktion var Alfred Dam og Tine Bryld, der begge har haft stor betydning for udviklingen af Herfra og Videre og som var statens og senere kommunens medlem og suppleant i bestyrelsen, indtil Tine døde alt for tidligt og Alfred valgte at trække sig på grund af alder.

Som en del af regeringens normaliseringsplan for Christiania overtog Københavns kommune en række myndighedsopgaver fra staten i 2004-2005. Det betød også, at finansieringen af Herfra og Videres arbejde overgik fra staten og til Københavns kommune fra 2006.

Herfra og Videre er i dag en central aktør i forhold til indsatsen for socialt udsatte beboere og brugere af Christiania. Vi har en iværksættende og koordinerende rolle, og vi faciliterer en lang række samarbejdspartnere fra såvel Københavns kommune som Region Hovedstaden.

Bestyrelsen

Herfra og Videre deler bestyrelse med Christianias Sundhedshus. Bestyrelsen er dels valgt og dels udpeget. Klik her for at møde vores 11 engagerede bestyrelsesmedlemmer og 3 lige så engagerede suppleanter.